E kush e kishte menduar qe Arrat sherojne kete pro.blem qe prek pothuajse te gjithe njerezit qe jane mbi 40 vjec

Views: 2,458

Ashtu si pjesa më e madhe e frutave të thata, edhe arrat janë një prej ushqimeve më të dobishme, të cilat mbajnë nën kontroll nivelin e kolesterolit dhe shmangin rre.ziqet ka.rdiova.skulare. Sigurisht, është e nevojshme që arrat t’i bëni pjesë të një diete të ekuilibruar.

Sipas ekspertëve, konsumimi i 40-80 gram arra në ditë, ka dhënë efekte pozitive në uljen e kolesterolit të ke.q dhe ka ruajtur pothuajse të pandryshuar kolesterolin e mirë.

Arra gjithashtu përmban sasi të mëdha të vitaminës E, e cila, në sinergji me të njëjtën argininë dhe me yndyrnat si Omega 3, ndihmon për të luf.tu.ar formimin e pllakave aterosklerotike. Prania e fibrave tek arrat gjithashtu favorizon dhe ndjenjën e ngopjes.

Sipas një studimi nga “American Journal of Clinical Nutrition”, konsumimi i 42.50 gram arra në ditë, gjashtë ditë në javë për një muaj, mund ta zvogëlojë kolesterolin në total me 5.4% dhe kolesterolin e ke.q me 9.3%.

Por mirë është të mos e ekzagjeroni me konsumimin e tyre. Arrat janë të mira për zem.rën, por duke qenë të pasura me kalori, është mirë që të mos i kaloni gramët e këshilluara.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *