LAJM I FUNDIT – Euro drejt “greminës”, monedha europiane prek nivelin më DRASTIK…

Views: 897

Euro drejt “greminës”. Monedha evropiane e nisi javën me një rënie të fortë kundrejt lekut.

Referuar kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro këtë të hënë është këmbyer me 100.7 lekë. Ky është niveli më i ulët që prej korrikut të vitit 2023.

Edhe dollari ka pësuar rënie duke u shitur nën 94.58 lekë. Gjithashtu dhe monedhat e tjera kanë pësuar rënie.

Për bankën e Shqipërisë këto luhatje në kursin e këmbimit, ku leku vijon të forcohet vjen si rezultat i fluksit të valutës që po vjen në vend për shkak të turizmit e investimeve të huaja, që kanë shkaktuar shumë ofertë për euro në treg dhe pak kërkesë.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *