Përmbytjet ‘apokaliptike’ në Dubai që tronditën qytetin e përsosur, njerëzit braktisën ‘Rolls Royce’ në rrugë

Views: 118

Nëse Dubai është një nga qytetet më të bukura që ju shfaqet në Instagram, atëherë kjo ishte java kur filtri u hoq.

Gjatë një 48 orëshi të paprecedentë, qiejt mbi Emiratet e Bashkuara Arabe u errësuan dhe stuhitë e rrëmbyeshme “fshinë” imazhin e përsosur të Dubait.

Dyfishi i mesatares vjetore të Emirateve të Bashkuara Arabe – ranë në një ditë të vetme, duke lënë nën ujë pjesën më të madhe të infrastrukturës së jashtme të qytetit.

Jordache Ruffels, një emigrant britanik që jeton në Dubai, tha për BBC News se përjetimi i stuhive ishte si “të jetosh përmes apokalipsit”.
Ai shikonte nga apartamenti i tij me pamje nga marina zakonisht e qetë e qytetit teksa mobiljet hidheshin nga ballkonet nga erërat e forta dhe makinat ‘Rolls Royce’ braktiseshin në rrugë të shndërruara papritur në lumenj.

“Ne jetojmë lart dhe mezi mund të shihnim një gjë përtej ballkonit… Ndihej si mesnatë në mes të pasdites,” tha ai.
Një grup prej katër stuhish të mëdha, secila prej tyre arrin 15 km (9 milje) në atmosferë dhe nxitur nga një rrymë avionësh të fuqishëm, u rrotulluan në Emiratet e Bashkuara Arabe njëra pas tjetrës, sipas parashikuesve në BBC Weather.

Reshjet e mëdha mbi peizazhin e shkretëtirës së Gjirit nuk janë të padëgjuara dhe banorët u paralajmëruan nëpërmjet një sistemi publik alarmi – por infrastruktura e motit të Dubait ishte e papërgatitur për shiun më të keq që nga viti 1949.

Në shumë mënyra, pak qytete moderne do të kishin përballuar madhësinë e përmbytjes që goditi Dubain këtë javë.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *