Përdhunoi një të mitur, 30 vite burg për reperin e njohur

Views: 161

Një gjykatë në Amerikë ka vazhduar dënimin ndaj reperit amerikan R Kelly për abuzim seksual të fëmijë.

Mbi të kanë rënduar tre akuza për prodhimin e imazheve të abuzimit seksual të fëmijëve dhe tre akuza për kërkim të një të mituri në seks.

Fituesi i çmimit Gramy në apelin e tij, Kelly argumentoi se statuti i mëparshëm dhe më i shkurtër i kufizimeve të Illinois për ndjekjet penale të abuzimit seksual të fëmijëve duhet të kishte zbatuar në rastin e tij, në vend të ligjit aktual që lejon ngritjen e akuzave ndërsa i akuzuari është ende gjallë.

Ai gjithashtu argumentoi se akuzat, të cilat përfshijnë një të pandehur, duhet të ishin gjykuar veçmas nga akuzat ndaj tre të pandehurve të tjerë për shkak të provave video që u bënë në fokus të gjykimit.

Një panel prej tre gjyqtarësh i Gjykatës së 7-të të Apelit të Rrethit të ShBA-së tha në vendimin e së premtes se juristët e shpallën të pafajshëm Kellyn në shtatë nga 13 akuzat kundër tij edhe pasi kishin parë kasetat e abuzimit.

Gjykata e apelit gjithashtu hodhi poshtë argumentin e Kelly se ai nuk duhej të ndiqej penalisht sepse akuzat dolën në dritë, ndërsa ligji i Illinois kërkon që akuzat për abuzim seksual të fëmijëve të ndiqen penalisht brenda 10 viteve.

Paneli e përshkroi atë si një përpjekje të Kellyt për të shmangur akuzat tërësisht pasi ai “përdori një skemë të përpunuar për të heshtur viktimat”.

Në vitin 2021, R Kelly u dënua me 30 vjet burg për drejtimin e një rrjeti prostitucioni dhe shantazhi.

Një pyetje qendrore rreth dënimit në qytetin e lindjes së Kellyt në Çikago ishte nëse gjykatësi do të urdhëronte 56-vjeçarin të vuante dënimin njëkohësisht me ose pasi të përfundonte dënimin e tij në Neë York për dënime për shantazh dhe trafikim seksual në vitin 2021, të jetë ekuivalent me burgim të përjetshëm.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *