Temperaturë dhe dhimbje fyti serisht? Shefi i urgjencës keshillon qytetaret: Si të kuroheni shume lehte në kushte shtëpie

Views: 2,080

Temperaturë dhe dhimbje fyti serisht? Shefi i urgjencës keshillon qytetaret: Si të kuroheni shume lehte në kushte shtëpie

Ja keshillat qe duhet te keni nga Shefi i urgjencës kombëtar Skënder Brataj
Kjo eshte menyra me e mire per te qetesuar fytin”Nëse qytetari do të ketë dhimbje fyti, këshillohet ”spraj propolis” ose ”brufen” 400- 600 miligram të paktën për tre ditë, dy deri në tre herë në ditë pas ushqimit.

Nëse nuk ulet temperatura duhet të përdorim kompresa me ujë të vakët në sqetulla, në qafë, në ballë për të ulur temperaturën e brendshme të organizimit.Kjo mund te kete efekt me te shpejte.

Nëse qytetarët do të kenë diarre, pra bark, atëherë përdorin ”Loperaminë” ose ”Fustopak”. Nëse do të kenë dy ose tre dalje në banjë atëherë qytetarët duhet të marrin 2 kokrra ‘Loperaminë’ më pas nga një. Nëse do të kenë të vjella qytetarët duhet të marrin ”Reglanë”, ”Demoprazolë”’.

Keto jane keshilla te shpejta dhe te thjeshta qe mund ti beni vete ne shtepine tuaj.

Kujdesu per jeten tende dhe per jeten e familjes tuaj.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *