Me uje te ngrohte apo te ftohte, mjeket tregojne me çfare uji duhet qe ti shpelani enet

Views: 498

Rrez ikoni t’i tëholloni kërcet, humbjen e elasticitetit dhe dhembjet. Shpëlarja e enëve dhe futja e duarve në ujë të ftohtë aspak nuk u bën mirë nyjave dhe indeve!

Specialistët e ortopedisë dhe i trau ma to logjisë së sistemit kockor-nyjor, shpjegojnë që kjo shprehi shkakton ndryshime artrotike në nyja, tëhollim të kërceve, humbje të elasticitetit dhe dhembje, transmeton Telegrafi.

Shpëlarja e enëve në ujë të ftohtë posaçërisht mund të dëmtojë njerëzit të cilët vuajnë nga e ashtuquajtura sindr omë e Raynaudit, për shkak të reaksionit të fuqishëm të duarve ndaj temperaturave të ulëta.

Atëherë ndodh ngushtimi i arterieve, gjë që rezulton me zvogëlimin e qarkullimit të gja kut për ç’shkak duart ftohen dhe mund të marrin ngjyrë të kaltër apo të bardhë, të shkaktojnë dhembje dhe mpi rje.

Kur gishtat ngrohen pas veprimeve të tilla, bëhen shumë të skuqur. Njerëzit me këtë sindr omë duhet të kenë parasysh që janë në ambient të ngrohtë dhe të mos i zhysin duart në ujë të ftohtë.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *