Ja truku që na fshehin hidraulikët, e zgjidh problemin në çast

Views: 732

Metoda e sodës së bukës

Soda e bukës është e domosdoshme në shtëpi. Përveç vetive të tij pastruese të cilat nuk kanë më nevojë të vërtetohen, ai është gjithashtu një aleat i zgjedhur në luftën kundër bllokimit të trafikut. Për ta përdorur, ngrohni ujin, pa zier dhe shtoni gjysmë filxhani sodë buke. Për rezultate edhe më efektive, shtoni gjysmë filxhani uthull të bardhë në përzierje. Hidhni gjithçka në tualetin e bllokuar dhe ulni kapakun. E gjithë gjëja duhet të krijojë shkumë krejtësisht të padëmshme për disa minuta. Ejani të kontrolloni herë pas here. Pasi niveli i ujit të ketë rënë, lani dhe lani tualetin tuaj për të hequr të gjitha gjurmët e sodës së bukës nga muret.

Metoda e lëngut të limonit

Degradues i fuqishëm dhe antibakterial i fuqishëm, limoni është i përsosur për këtë ushtrim. Po kështu, edhe acidi citrik, i cili përmban fuqinë e gati 10 limonëve, e bën shumë mirë këtë punë. Është veçanërisht e dobishme nëse guri është shkaku i bllokimit të tualetit tuaj. Hidhni një përzierje të acidit citrik (ose limonit) dhe sodës së bukës në tas dhe lëreni magjinë të ndodhë. Nëse gjithçka shkon mirë, duhet të shihni se uji i qëndruar është i mbuluar me flluska. Pikërisht si me metodën e mësipërme, lërini produktet të veprojnë dhe niveli i ujit të bjerë përpara se ta shpëlani.

Bonus:Kujdesuni për tubacionet tuaja

Për të shmangur nevojën për të zhbllokuar tualetin tuaj, mos harroni ta mirëmbani atë rregullisht. Për ta bërë këtë, hidhni gjithçka që zakonisht hidhni në tualetin tuaj me mbeturina shtëpiake. Më pas, rreth një herë në muaj, derdhni llum kafeje në kanalet tuaja. Ai do të pastrojë tubat tuaja, do t’i parandalojë ato nga bllokimi dhe depozitat nga gjenerimi i erërave të pakëndshme. Për të shmangur bllokimin e tualetit, gjithashtu kini kujdes që të mos hidhni shumë fletë tualeti aty. Zbuloni këtë gabim që bëjmë të gjithë kur e zgjedhim.

Nëse flokët tuaj janë të mbërthyer në tuba, është më mirë të dini këshillat e duhura për t’i hequr qafe para se të bllokohen!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *