Breshëri bën “kërdinë” në dy zona të Shqipërisë…

Views: 1,747

Reshje të shumta shiu shoqëruar me breshër janë regjistruar pasditen e sotme në dy fshatra të njësisë administrative Leskovik.

Bëhet fjalë për fshatrat Gërmenj dhe Shelegur, breshër që ka shkaktuar dëme të shumta në drufrutore dhe kultura bujqësore.

Dëmet me të mëdha kanë qenë në qershi dhe kumbull si dhe kultura bujqësore prashitëse, ndersa autoritet duhet të kryejnë dëmshpërblimet perkatëse ndaj fermerëve.

Mot i paqëndrueshëm pritet të jetë prezent gjatë gjithë javës në zona të ndryshme të juglindjes së vendit, ku temperaturat do të shkojnë deri në 5 gradë celsius.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *