Kryeministri Rama paralajmëron taksën e re për këto biznese, ja kush preket…

Views: 530

Kryeministri Edi Rama ka folur për rëndësinë financiare në sektorin e turizmit në vendin tonë.

Rama dhe se një fond i padeklaruar ka shkuar i paprekur te familjet që kanë dhënë me qira apartamentet e tyre me sistemin ‘Airbnb’. Rama tha se qeveria qëllimisht nuk i ka ‘ngacmuar’ këto familje, pasi ende nuk është momenti për t’u vendosur taksa për pronat qe jepen me qira ne ‘Airbnb’, por ka lenë të kuptohet që në të ardhmen qeveria do t’i taksojë.

“Familjet në Tiranë, Durrës, Shkodër dhe vende të tjera që japin me qira apartamentet e tyre, me skemën e ‘Airbnb’ për turistët që nuk shkojnë në hotele, sepse 10 milion turistë nuk përputhen me shtretërit që kemi në hoteleri. Dhe ky fond është një fond i padeklaruar, e cila e gjitha e paprekur shkon te familjet. Qëllimisht në kemi qenë liberal pasi nuk është ky momenti për të ndërhyrë me taksime në këtë pjesë dhe për të ngacmuar familjet. Një tjetër pjesë e këtyre të ardhurave ka influencuar në mënyrë të ndjeshme pagat”, tha Rama.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *