Xhenxhefìlì perdoret gjeresìsht por nese vuanì nga keto probleme nuk duhet kurresesì

Views: 160

Sipas WebMD, xhenxhefili mund të ndërveprojë keq me lloje të veçanta ilaçesh të rekomanduar për probleme shëndetësore.

Njerëzit diabetikë, ata që kanë hipertension dhe çrregullime të koagulimit duhet të tregojnë kujdes ndërsa përdorin xhenxhefil si kurë për sëm undje të tjera.

Njerëzit që marrin medikamente për koagulimin e gjakut

Xhenxhefili mund ta hollojë gja ku, që do të thotë se mund të jetë i papërshtatshëm për personat që kanë probleme të koagulimit ose kanë çrregullime të gjakderdhjes.

Përpara se të përdorni xhenxhefil këshillohuni me mjekun.

Njerëzit që mjekohen për diabet

Xhenxhefili ka tendencë të natyrshme që pakëson sheqerit në gjak dhe për këtë arsye është një 8 erëzat dhe barërat natyrorë më të mirë për diabetin e tipit 2.

Për ata që kanë diabet dhe për para-diabetikët, që e kontrollojnë gjendjen e tyre vetëm me dietë, ky mund të jetë një lajm i mirëpritur.

Megjithatë, njerëzit që marrin ilaçe (të tillë si Metformin ose ilaçe të ngjashëm, apo përdorin insulinë për rregullimin e sheqerit në gjak) për diabetin duhen të jenë vigjilentë ndaj efektit të xhenxhefilit mbi sheqerin në gjak dhe të diskutojnë për përdorimin e xhenxhefilit me mjekët e tyre.

Njerëzit që përdorin ilaçe për tensionin e lartë të gja kut

Disa ilaçe që përdoren për të kontrolluar tensionin e lartë mund të lidhen me xhenxhefilin, duke ndikuar në uljen e presionit të qarkullimit të gjakut dhe/ose të ulin rrahjet e zemrës në nivele të dëmshme, duke rezultuar në rrahje zemre të parregullta ose komplikime të tjera.

Diskutoni me mjekun tuaj nëse doni të përdorni xhenxhefil.

Xhenxhefili dhe gu rët e tëmthit

Njerëzit me gurë në tëmth mund të përke qësojnë gjendjen e tyre shëndetësore nëse përdorin xhenxhefil.

Fshikëza e tëmthit ka një strukturë si qeskë e vogël, e cila gjendet nën mëlçi dhe lidhet me të nga gypi biliar. Fshikëza e tëmthit vepron si magazinuese për bilën, e cila redukton yndyrën e tepërt në zorrë.

Kur konsumohet xhenxhefil në sasi të mëdha, krijimi i bilës mund të rritet dhe shkalla e madhe e kontraktimeve të tëmthit mund të aca rojë gu rët në tëmth dhe të bëjë që të kalojnë në kanalet biliare. Një gu r i bllo kuar në kanalin biliar mund të shkaktojë sëm undje të rënda që mund të kërkojnë një operacioni urgj ent.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *