Pse qeni disa njerezve i leh kurse disave jo? Pergjigja e nje veterineri

Views: 88

Qente janë gjithmonë një roje kur një i huaj pushton territorin e tyre. Kur kafsha juaj e preferuar ulet, kjo do të thotë agresion ose ankth të thjeshtë.

Ndonjëherë, megjithatë, ajo me gëzim do të shkundë bishtin edhe tek një i huaj.

Pra, pse një qen ka reagime të ndryshme ndaj njerëzve? A e percepton diçka që nuk mund të shihet me sy të lirë?

Shumë njerëz mendojnë se qeni nuk e aprovon është i keq, a është i vërtetë?

Askush nuk ka një përgjigje përfundimtare që vlen për të gjithë qentë në tokë, por veterinarët me eksperiencë kanë studiuar tashmë këtë prirje dhe janë të gatshëm të ndajnë konkluzionet e tyre me ne

Në një qen, ndjenja e erës është 10.000 herë më e mirë se ajo e njeriut, prandaj nuk mund ta imagjinojmë atë që ata e perceptojnë këtë botë dhe çfarë informacioni shtesë ata marrin.

Është e mahnitshme se si qentë mund të dallojnë dy binjakë që jetojnë së bashku dhe të hanin të njëjtin vakt.

Këto kafshë mund të njohin erën e vendeve ku kanë qenë dhe njerëzve që kanë kaluar disa orë së bashku.

Qeni juaj mund të nuhatë diçka që nuk mund të vëreni në një person dhe të filloni të zmadhoni, por kjo nuk duhet të jetë shqetësuese.

Qeni mund të nuhatte një erë të lidhur me diçka negative.

Reagimi i secilit qen bazohet në përvojat e mëparshme, dhe pasi nuk flet, për ta interpretuar atë, ne mund të shkojmë vetëm me intuitë.

Kjo është arsyeja pse njerëzit preferojnë të marrin një qenush për të ndjekur rritjen e tyre që nga lindja.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *